Hozzávalók:
- 1 csésze vörös lencse
- 1/2 vöröshagyma, finomra vágva
- 1/2 evőkanál reszelt gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma, reszelve
- 1/2 evőkanál currypor
- 1 teáskanál só
- 3 evőkanál paradicsompüré
- 1/2 doboz kókusztej (2 dl)
- 1/2 citrom
- 1 evőkanál morzsolt menta
- olívaolaj
- vaj
- pirított mandulaszeletek
- Kevés olívaolajat és egy darabka vajat felhevítünk, a vöröshagymát megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért, a curryport, a mentát, a sót és végül a paradicsompürét. 2-3 percig kevergetve pirítjuk, majd felöntjük 4 csésze vízzel és a kókusztejjel.
- Hozzáadjuk a lencsét, és a levest 20-25 perc alatt készre főzzük. Ha túl sűrű lenne, vízzel hígíthatjuk.
- Belefacsarjuk a citrom levét, és botmixerrel alaposan összeturmixoljuk.
- Pirított mandulaszeletekkel gazdagon megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése